top of page
_edited.jpg

 Oost Algarve

Onaangetast door het massa toerisme, biedt Oost Algarve volop mogelijkheden om de echte Portugese cultuur en de authentieke manier van leven te ontdekken. Eagleloft ligt centraal tussen de kustplaatsen Tavira en Olhão aan de rand van de ‘Ria Formosa’. Dit prachtige natuurreservaat bestaat uit een uitgestrekte lagune, begrensd door een reeks eilanden met schitterende zandstranden. 
De lagune nodigt uit tot allerlei watersportactiviteiten, zoals kite-surfen, zeilen en snorkelen. Op de eilanden beleeft men een dagje strand op geheel andere wijze. De uitgestrekte stranden zijn ideaal voor ongestoord zonnen, zwemmen en lange strandwandelingen. En de charmante kleine restaurants verleiden tot het verorberen van smakelijke hapjes op basis van de verse visvangst. De heen- en terugreis per veerpont, treintje of watertaxi maakt een bezoek aan de eilanden extra aantrekkelijk.

bloemen_edited_edited.jpg
vissen_edited_edited.jpg
_edited.jpg
Moncarapacho (3 km)

Op de eerste zondag van de maand is er in Moncarapacho een zigeunermarkt waar je werkelijk alles van je gading vindt. Van t-shirts tot kippen, van schoenen tot honing uit de streek. Interessant is ook het kerkmuseum waar de archeologische en etnografische privécollectie van de pater te bezichtigen is. Meer dan 50 jaar lang heeft hij de meest uiteenlopende voorwerpen uit de streek verzameld. Prachtig is de aangrenzende kapel met geel-blauw-olijfgroene azulejos (wandtegels) uit de 16e en 17e eeuw. In de ‘Olaria’ bij de ingang van het dorp, wordt nog op traditionele manier keramiek gebakken, varierend van asbakken tot de voor de Algarve zo typische schoorstenen.

plein moncarapacho 2_edited_edited.jpg
deuren_edited_edited.jpg
IMG_0797_edited.jpg
_edited.jpg
Fuseta (6 km)

Dit charmante plaatsje met een gezellige kade langs de kleine vissershaven ligt aan de lagune. Van hieruit gaat een veerpont en watertaxi naar één van de eilanden voor de kust. In het dorp zijn vele restaurants en terrasjes waar je heerlijk kunt eten. Bij het dorpsplein is het gezellig druk en is de Portugese sfeer goed te voelen. Elke ochtend is de markthal geopend en op zaterdag biedt iedereen uit de omgeving zijn groentes en fruit aan op straat. In Fuseta zit ook een grote supermarkt.

IMG_3124 goed_edited_edited.jpg
RIMG0407_edited_edited.jpg
visser_edited_edited_edited.jpg
fuseta haven_edited_edited.jpg
Olhão (12 km)

Deze levendige vissersplaats heeft een aantrekkelijk oud centrum aan de waterkant. Naast de vele restaurants en eettentjes is Olhão ook bekend om z’n grote markthallen vol verse vis, vlees en groenten. Ook zeer de moeite waard is de zaterdagochtend markt waar alle kleine boeren uit de omgeving hun verse producten verkopen. Olhão heeft naast een aantal grote supermarkten alle winkels en bedrijven die bij een moderne stad horen.

fruit_edited_edited.jpg
IMG_0608_edited_edited.jpg
P1050990_edited_edited.jpg
olhao markthal_edited_edited.jpg
Faro (18 km)

Faro is niet alleen de plek van de luchthaven. Met zijn besloten binnenhaven, oude centrum vol terrasjes, middeleeuwse wijken, parken en boulevards is Faro een veel leukere stad dan menigeen denkt. Hier bevindt zich ook het bekende Museu Arqueológico dat gevestigd is in een voormalig klooster. Daarnaast is het oude stadscentrum een mekka voor liefhebbers van winkelen. Aan de rand van de stad bevinden zich diverse grote shoppingmalls

IMG_1094_edited_edited.jpg
IMG_0978_edited_edited.jpg
IMG_0985_edited_edited.jpg
Tavira (12 km)

Deze plaats wordt wel beschouwd als de mooiste stad van Oost Algarve. Het is een Oud-Romeinse stad aan de monding van de rivier Rio Gilao en aan de voet van een ommuurde heuvel waarop zich de kerk van Sta.Maria do Castelo bevindt. Het oude centrum met z’n vele historische kerken, herenhuizen en oude straatjes nodigt uit om er doorheen te wandelen, evenals de vele restaurantjes, terrasjes en moderne winkels.  Voor de kust van Tavira ligt het eiland Ilha de Tavira met het mooiste zandstrand van de Algarve. In de zomer is het duineiland erg druk omdat men hier heerlijk kan zwemmen. Het eiland is te bereiken met een veerboot.

bottom of page